Wat doet Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe

Stichting Kinderkamp Zuid-Oost Drenthe (SKZOD) organiseert jaarlijks een zomerkamp voor kinderen voor wie het vanuit de thuissituatie niet mogelijk is om op vakantie te gaan, of die een weekje vakantie goed kunnen gebruiken.

De kinderkampweek staat in teken van lekker actief bezig zijn. Samen op avontuur gaan. En met elkaar vooral veel lol en gezelligheid hebben. Een ontspannen week bieden, waarin ze helemaal kind kunnen zijn, dat is waar SKZOD voor gaat.

We logeren in een kampeerboerderij en we proberen elk jaar naar een andere plek te gaan. Tijdens de week begeleiden vijftien vrijwilligers de kinderen. Ze worden ingedeeld in groepjes van maximaal acht kinderen, waar twee vrijwilligers de leiding over hebben. Naast de groepsleiding zorgen twee vrijwilligers de hele week voor het programma. Dankzij de kookploeg hebben de kinderen drie keer per dag een gezonde maaltijd. Tot slot heeft de coördinator de algehele leiding over de week.

Doelgroep

Kinderen in de basisschoolleeftijd in de gebieden de Blokken (Barger-Compascuum, Barger-Oosterveen, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Schoonebeek, Oranjedorp, Weiteveen, Zwartemeer) en de Velden (Amsterdamscheveld, Erica, Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Schoonebeek, Zandpol) van de gemeente Emmen, die zich ( tijdelijk) in een kwetsbare positie bevinden. Vanaf 2018 kunnen ook kinderen uit Coevorden, Dalen en Dalerveen aangemeld worden.

Door middel van het kinderkamp willen we de ontwikkelingskansen van deze kinderen vergroten. Dit doen we door het aanbieden van activiteiten op het gebied van sport, cultuur, natuur, muziek en toneel.

Kosten

Wij proberen de eigen bijdrage voor de deelnemende kinderen zo laag mogelijk te houden. De eigen bijdragen per deelnemend kind is 150 euro. We begrijpen dat veel ouders/verzorgers dit niet kunnen betalen. Daarom kijken we samen met de ouder/verzorger wat u wel kunt betalen. Het bedrag dat ouders/verzorgers betalen is altijd 25 euro. Soms hebben ouders/verzorgers recht op een vergoeding uit fondsen. Wij zullen samen met ouders/verzorgers kijken wat er mogelijk is.